Skip to main content
Werkwijze

Werkwijze

Het portret wordt in de meeste gevallen met acrylverf geschilderd, maar ook olieverf behoort tot de mogelijkheden. Het wordt gemaakt op een katoenen of linnen doek, gespannen op een houten frame (formaat naar keuze).

Het is altijd van 1 persoon en in principe enkel met hoofd en schouders. De achtergrond is (enigszins) egaal, waardoor de nadruk op het gezicht komt te liggen. De verf en het doek zijn vanzelfsprekend van goede kwaliteit.

Ik werk uitsluitend op basis van een foto of afbeelding. Als u een portretschilderij wilt laten maken, zal ik met u een afspraak plannen voor een fotosessie. Daarna maak ik een selectie van geschikte foto’s voor een portretschilderij en in overleg met u wordt de uiteindelijke keuze gemaakt. Het kan natuurlijk zijn dat degene van wie u een portret wilt laten schilderen een overleden persoon is, een bekend persoon is,  of dat u een specifieke foto heeft die u wilt laten schilderen. In dat geval kunt u de foto naar mij mailen. Bedenk dat als u een portretfoto mailt deze niet over- of onderbelicht en zo groot mogelijk afgebeeld dient te zijn.

Na het bepalen van de foto en de afmeting van het doek, kunnen we één en ander bespreken, zoals een indicatie wanneer het schilderij ongeveer klaar zal zijn.

De rand van het doek wordt meegeschilderd, dus u hoeft het niet in te lijsten.